Op maat gemaakte glazen deuren: de perfecte toevoeging voor jouw interieur!

Op zoek naar een unieke toevoeging voor je interieur? Dan zijn op maat gemaakte glazen deuren de perfecte keuze! Deze prachtige deuren geven je huis niet alleen een luxe uitstraling, maar bieden ook een tal van andere voordelen.

Met op maat gemaakte glazen deuren kun je de stijl en sfeer van je interieur helemaal naar jouw wens creëren. Of je nu gaat voor een moderne, minimalistische look of juist een klassieke uitstraling, met glazen deuren kun je alle kanten op.

Daarnaast zorgen deze deuren voor een optische illusie van ruimte, waardoor zelfs de kleinste kamers er groter uitzien.

Maar dat is nog niet alles. Glazen deuren laten ook veel licht door, waardoor je interieur wordt verlicht en er een gevoel van openheid ontstaat. Dit is vooral ideaal voor donkere ruimtes of voor mensen die van natuurlijk licht houden. Ook op het gebied van onderhoud zijn glazen deuren een goede keuze. Ze zijn makkelijk schoon te maken en behouden hun kwaliteit jarenlang.

Kortom, op maat gemaakte glazen deuren zijn een waardevolle toevoeging voor elk interieur. Kies voor een unieke en stijlvolle uitstraling en laat je interieur stralen met deze prachtige deuren.

Voordelen van custom-made glazen deuren

Custom-made glazen deuren bieden tal van voordelen voor je interieur. Hier zijn enkele belangrijke voordelen waar je rekening mee kunt houden:

 1. Luxe uitstraling: Glazen deuren geven je interieur direct een luxueuze uitstraling. Ze voegen een vleugje elegantie en stijl toe aan elke kamer en creëren een gevoel van verfijning.
 1. Optische illusie van ruimte: Dankzij het transparante karakter van glazen deuren creëren ze een optische illusie van ruimte. Zelfs in kleine kamers zorgen glazen deuren ervoor dat de ruimte groter lijkt en een luchtig gevoel geeft.
 1. Natuurlijke lichtinval: Glazen deuren laten veel natuurlijk licht door, waardoor je interieur wordt verlicht en een warme, zonnige sfeer ontstaat. Dit is met name gunstig voor ruimtes die weinig ramen hebben of die van nature donker zijn.
 1. Veelzijdigheid in stijl: Met custom-made glazen deuren kun je elke gewenste stijl creëren. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische look of juist een klassieke, traditionele uitstraling, glazen deuren passen bij elke interieurstijl.
 1. Gemakkelijk onderhoud: Glazen deuren zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Een eenvoudige reiniging met een glasreiniger en een zachte doek is meestal voldoende om ze in optimale staat te houden.
 1. Duurzaamheid: Custom-made glazen deuren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en behouden hun kwaliteit jarenlang. Ze zijn bestand tegen krassen en vervagen niet door blootstelling aan zonlicht, waardoor ze een duurzame investering zijn voor je interieur.

Soorten custom-made glazen deuren

Er zijn verschillende soorten custom-made glazen deuren waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeuren. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Enkele glazen deuren: Enkele glazen deuren zijn de meest eenvoudige en minimalistische optie. Ze bestaan uit één glasplaat. Deze deuren zijn perfect voor mensen die een strakke, moderne uitstraling willen creëren.
 1. Dubbele glazen deuren: Dubbele glazen deuren bestaan uit twee glasplaten. Deze deuren zorgen voor een elegante en ruimtelijke uitstraling. Ze zijn ideaal voor grote ruimtes en voegen een vleugje luxe toe aan je interieur.
 1. Schuifdeuren: Schuifdeuren zijn een praktische en stijlvolle optie voor ruimtes met beperkte ruimte. Ze glijden zijwaarts in plaats van naar binnen of naar buiten te draaien, waardoor ze een ruimtebesparende oplossing zijn.
 1. Decoratieve glazen deuren: Als je op zoek bent naar een unieke en opvallende optie, overweeg dan decoratieve glazen deuren. Deze deuren kunnen worden aangepast met verschillende patronen, texturen en kleuren om een artistieke uitstraling aan je interieur toe te voegen.

Het kiezen van het juiste type glazen deur hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de stijl van je interieur en de functionaliteit die je zoekt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van custom-made glazen deuren

Bij het kiezen van custom-made glazen deuren zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Stijl en ontwerp: Overweeg welke stijl en ontwerp het beste bij je interieur passen. Wil je een moderne, minimalistische uitstraling of juist een klassieke, traditionele look? Kies een ontwerp dat harmonieus samengaat met de rest van je interieur.
 1. Privacy: Bedenk hoeveel privacy je wilt hebben in de ruimte waar de glazen deur wordt geïnstalleerd. Als privacy een belangrijke factor is, kun je kiezen voor glas met een matte afwerking of een decoratief patroon dat de inkijk beperkt.
 1. Veiligheid: Zorg ervoor dat de custom-made glazen deuren voldoen aan de veiligheidsnormen en voorzien zijn van stevig glas. Kies voor gehard veiligheidsglas om het risico op breuk te minimaliseren.
 1. Geluidsisolatie: Als geluidsisolatie belangrijk is, overweeg dan glas met een speciale geluidsisolerende coating. Deze coating helpt om geluidstransmissie te verminderen en voor een rustigere ruimte te zorgen.
 1. Onderhoudsgemak: Kies voor glazen deuren die gemakkelijk schoon te maken zijn en weinig onderhoud vereisen. Anti-vlek en anti-kras coatings kunnen helpen om het onderhoudsgemak te vergroten.
 1. Budget: Bepaal je budget voor custom-made glazen deuren en zoek naar opties die binnen je financiële mogelijkheden vallen. Houd er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van factoren zoals het type glas, het ontwerp en de afmetingen van de deur.

Door rekening te houden met deze overwegingen kun je de juiste custom-made glazen deuren kiezen die voldoen aan je behoeften en passen bij je interieur.

Hoe meet je glazen deuren op maat

Het correct meten van glazen deuren is essentieel om ervoor te zorgen dat ze perfect passen in de opening waarin ze worden geïnstalleerd. Hier zijn de stappen die je moet volgen om glazen deuren op maat te meten:

 1. Meet de breedte: Gebruik een meetlint om de breedte van de opening te meten waarin de glazen deur moet worden geplaatst. Meet op verschillende hoogtes om ervoor te zorgen dat de opening overal dezelfde breedte heeft.
 1. Meet de hoogte: Meet vervolgens de hoogte van de opening. Begin bij de afgewerkte vloer en meet tot aan de bovenkant van de opening. Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet om ervoor te zorgen dat de glazen deur goed past.
 1. Controleer de haaksheid: Controleer of de opening haaks is door de diagonale afstanden te meten. Als de diagonale afstanden niet hetzelfde zijn, betekent dit dat de opening niet haaks is en moet je corrigerende maatregelen nemen voordat je de glazen deur bestelt.
 1. Noteer de exacte afmetingen: Noteer de exacte breedte en hoogte van de opening, evenals eventuele afwijkingen in de haaksheid. Deze informatie is cruciaal bij het bestellen van glazen deuren op maat.

Het is belangrijk om nauwkeurig te meten en dubbel te controleren voordat je de afmetingen doorgeeft aan de leverancier. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de glazen deuren perfect passen bij je interieur.

Het vinden van de juiste glas- en frameopties voor je custom-made deuren

Bij het kiezen van custom-made glazen deuren is het belangrijk om de juiste glas- en frameopties te selecteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties waaruit je kunt kiezen:

 1. Glasopties: Er zijn verschillende soorten glas waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Enkele veelvoorkomende opties zijn:
 • Helder glas: Helder glas is de meest transparante optie en laat veel natuurlijk licht door. Het is ideaal als je een open en luchtige uitstraling wilt creëren.
 • Matglas: Matglas heeft een lichte textuur die de inkijk beperkt en meer privacy biedt. Het zorgt nog steeds voor voldoende natuurlijk lichtinval.
 • Getint glas: Getint glas is een populaire keuze voor mensen die wat extra privacy willen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zorgt voor een subtiele tint in je interieur.
 • Gekleurd glas: Gekleurd glas voegt een artistiek tintje toe aan je interieur. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en patronen om een unieke uitstraling te creëren.

 

 1. Frameopties: Het frame van de glazen deur kan ook worden aangepast aan je voorkeuren. Enkele veelvoorkomende frameopties zijn:
 • Aluminium frame: Aluminium frames zijn duurzaam, lichtgewicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze passen goed bij moderne interieurs.
 • Houten frame: Houten frames voegen warmte en natuurlijkheid toe aan je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.
 • Stalen frame: Stalen frames hebben een strakke en industriële uitstraling. Ze zijn stevig en kunnen worden gecombineerd met glas om een eigentijdse look te creëren.

Het kiezen van de juiste glas- en frameopties hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de stijl van je interieur en de functionaliteit die je zoekt.

Installatieproces voor custom-made glazen deuren

Het installeren van custom-made glazen deuren vereist enige kennis en ervaring. Het is meestal het beste om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd. Hier is een algemeen overzicht van het installatieproces:

 1. Voorbereiding: Voordat de glazen deur wordt geïnstalleerd, moet de opening worden voorbereid. Dit omvat het verwijderen van eventuele bestaande deuren, het reinigen van de opening en het controleren van de haaksheid.
 1. Plaatsing van het frame (indien er een frame is): Het frame van de glazen deur wordt geplaatst en stevig vastgezet in de opening. Zorg ervoor dat het frame waterpas staat en goed is uitgelijnd.
 1. Plaatsing van het glas: Het glas wordt voorzichtig in het frame geplaatst en bevestigd. Zorg ervoor dat het glas stevig vastzit en goed is uitgelijnd met het frame.
 1. Afwerking: Eventuele afwerkingen, zoals het aanbrengen van kit of het schilderen van het frame, worden uitgevoerd om de installatie af te ronden.

Het installatieproces kan variëren afhankelijk van het type glazen deur en het frame dat wordt gebruikt. Een professionele installateur kan je begeleiden bij elke stap van het proces en ervoor zorgen dat de deur veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Onderhoud en verzorging van custom-made glazen deuren

Om custom-made glazen deuren in optimale staat te houden, is regelmatig onderhoud en verzorging nodig. Hier zijn enkele tips om je glazen deuren mooi en schoon te houden:

 1. Regelmatig reinigen: Maak je glazen deuren regelmatig schoon met een glasreiniger en een zachte doek. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of ruwe sponzen die krassen kunnen veroorzaken.
 1. Verwijder vlekken en vingerafdrukken: Als er vlekken of vingerafdrukken op het glas zitten, gebruik dan een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om ze voorzichtig te verwijderen.
 1. Onderhoud het frame: Als je glazen deuren een frame hebben, onderhoud dan ook het frame. Reinig het frame regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.
 1. Controleer het beslag: Controleer regelmatig het beslag van de glazen deuren, zoals scharnieren en handgrepen. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en goed functioneren. Smeer indien nodig met een smeermiddel op basis van siliconen.
 1. Voorkom overmatige belasting: Vermijd overmatige belasting van de glazen deuren, zoals het duwen of trekken van de deuren met te veel kracht. Behandel de deuren voorzichtig om schade te voorkomen.

Door regelmatig onderhoud en verzorging kun je de levensduur van je custom-made glazen deuren verlengen en ervoor zorgen dat ze er altijd mooi uitzien.

Kosten van custom-made glazen deuren

De kosten van custom-made glazen deuren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type glas, het frame en de afmetingen van de deur. Over het algemeen zijn custom-made glazen deuren duurder dan standaard deuren vanwege het maatwerk en de hoogwaardige materialen.

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke informatie over je wensen en behoeften. Het is het beste om de prijssimulatie via onze webwinkel uit te voeren of contact met ons op te nemen om een offerte op maat te ontvangen op basis van je specifieke situatie.

Houd er rekening mee dat hoewel custom-made glazen deuren een investering zijn, ze waarde toevoegen aan je interieur en jarenlang meegaan. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de voordelen en de duurzaamheid van de deuren.

Conclusie: verfraai je interieur met custom-made glazen deuren

Custom-made glazen deuren zijn een uitstekende keuze om je interieur te verfraaien. Ze bieden een luxueuze uitstraling, creëren een optische illusie van ruimte en laten veel natuurlijk licht door. Met custom-made glazen deuren kun je de stijl en sfeer van je interieur volledig naar wens aanpassen.

Bij het kiezen van custom-made glazen deuren is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de stijl, privacy, veiligheid en onderhoudsgemak. Het correct meten van de deuren en het kiezen van de juiste glas- en frameopties zijn ook essentieel.

Het installatieproces moet worden uitgevoerd door een professional om ervoor te zorgen dat de deuren veilig en correct worden geïnstalleerd. Regelmatig onderhoud en verzorging zijn nodig om de glazen deuren in optimale staat te houden.

Hoewel custom-made glazen deuren een investering zijn, voegen ze waarde toe aan je interieur en bieden ze vele jaren plezier. Overweeg deze prachtige deuren als een unieke toevoeging aan je interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.